Reverse
Osmosis (R/O) atau osmosis songsang adalah satu kaedah penapisan yang
digunakan untuk menapis air. Biasa digunakan untuk membuat air garam
yang boleh diminum, osmosis songsang menggunakan daya tekanan kepada
pelarut yang berasingan yang dijumpai di dalam air (seperti garam).
Osmosis songsang membuat air minuman yang selamat dan tulen.
Menyingkirkan Pencemar dan Mineral
Reverse
Osmosis menapis daripada bahan pencemar yang berbahaya dan mineral.
Hasilnya, minum air osmosis songsang adalah satu alternatif yang lebih
sihat untuk meminum air paip.
Bau dan Rasa yang bagus.
Air
osmosis songsang menghasilkan bau dan rasa yang lebih baik. Air osmosis
songsang juga desalinates air (membuang garam) yang menjadikan ia lebih
menarik untuk minum.
Tiada Bakteria
Penapisan
osmosis songsang juga menghapuskan bakteria dari air. Bakteria boleh
memudaratkan badan, yang boleh menyebabkan penyakit.
Mengurangkan Risiko Mendapat Penyakit dan Penyakit Merbahaya
Klorin,
asbestos, raksa dan plumbum telah dijumpai dalam air paip biasa, yang
boleh membawa kepada penyakit dan penyakit berbahaya. Osmosis songsang
membuang toksin yang berbahaya ini dan membuat air yang sihat untuk
minum.
Badan menghidrat dengan cepat
Oleh
kerana proses penapisan, membantu mempercepatkan proses penghidratan
air dalam badan. Ini adalah berfaedah semasa latihan dan semasa bulan
musim panas.
Sumber daripada: http://www.http://ilikecoway.blogspot.com/
-----------------------------------------------------
BEZA AIR R/O COWAY DENGAN YANG LAIN
-----------------------------------------------------
Terdapat TIGA perkara yang membezakan sistem R/O Coway dengan yang lain:
1. Penapis Reverse Osmosis (R/O) membrane ditempat di peringkat ke-3 daripada 6 peringkat penapisan. Normal R/O filter berada pada peringkat kedua terakhir atau terakhir.
2. Dalam sistem R/O coway, terdapat post carbon filter pada peringkat ke-4 penapisan yang mana disini "Cocunut Essence" di tambah untuk memberi rasa kepada air supaya air tidak berasa payah dan sedap diminum.
3. Di peringkat terakhir penapisan, ceramic filter ditempatkan dalam tangki air suhu biasa bagi mencegah pembiakan mikrob atau bakteria yang boleh merosakkan kualiti air tapisan.
-----------------------------------------------------
BEZA AIR R/O COWAY DENGAN YANG LAIN
-----------------------------------------------------
Terdapat TIGA perkara yang membezakan sistem R/O Coway dengan yang lain:
1. Penapis Reverse Osmosis (R/O) membrane ditempat di peringkat ke-3 daripada 6 peringkat penapisan. Normal R/O filter berada pada peringkat kedua terakhir atau terakhir.
2. Dalam sistem R/O coway, terdapat post carbon filter pada peringkat ke-4 penapisan yang mana disini "Cocunut Essence" di tambah untuk memberi rasa kepada air supaya air tidak berasa payah dan sedap diminum.
3. Di peringkat terakhir penapisan, ceramic filter ditempatkan dalam tangki air suhu biasa bagi mencegah pembiakan mikrob atau bakteria yang boleh merosakkan kualiti air tapisan.
Untuk
model seperti Sally, Villaem, Petit ... terdapat gabungan filter
bagi disesuaikan dengan saiz produk. Hanya model Core yang mempunyai 6
penapis. Walaubagaimanapun..kesemuanya masih melalui 6 peringkat
penapisan yang begitu berkesan menapis segala bahan pencemaran daripada
sumber air paip kita sehingga 0.0001 micron.
PROMOSI TAHUN BARU 2018
TIDAK PERLU BAYAR DEPOSIT RM 200.00
TERUS BAYAR BULANAN SERENDAH *RM70 (MENGIKUT MODEL YANG DIPILIH)
HUBUNGI HELMEY UNTUK KHIDMAT NASIHAT PERCUMA
HELMEY | 017.6582874
JANGAN LEPASKAN PELUANG PENJIMATAN INI
No comments:
Post a Comment